Missa inte sommarens trevligaste kappsegling den 17-18 augusti på Lilla Skratten. Vi seglar kryss-läns-bana på lördagen och en kortare distans på söndagen. Alla är välkomna, nybörjare och erfarna seglare. Vi tillåter även SRS shorthanded (om max 2 i besättningen). Förutom segling blir det after sail med korvgrillning, regattamiddag och massor av mingel och trevligt umgänge med likasinnade! Gäddisregattan ingår i IF-Stockholmscupen.

Se inbjudan och anmälan finns på Segelsällskapet Gäddvikens hemsida 
>> SSG Gäddisregattan inbjudan 2019


Hjälp gärna till att sprida den här inbjudan. Varmt välkomna! Frågor besvaras av: Janne Jäberg 0764-13 62 20 eller Mats Byström 0705-15 53 36

 

Stort grattis Pontus Rosberg, Tomas Norberg och Anders Fernlund! Ni är nu svenska mästare i IF-båt 2019! Det var otroligt jämnt och spännande i toppen och allt avgjordes i sista racets svårseglade lättvind. Det borde egentligen inte vara möjligt att kunna segla en IF-båt i så lätt vind, men det går. IF-båten är en fin kappseglingsbåt för alla vindar och alla förhållanden! 

>> Resultat SM 2019

SM vinnare 2019
Apelsinen i lättvind. Foto Bertil Norberg

3an o 2an på sm 2019
Peter Berg, Lindquist och Jonsson i sin nya blåa IF kom på 3:e plats och Anders Carlsson, Lejon och Persson kom på 2:a plats i Lejon´s IF från Hjälmaren. Foto Bertil Norberg.

Sista starten sm 2019
Härlig segling i 7:e racet. Foto Bertil Norberg.

Det var ett fantastiskt fint och välarrangerat SM både banorna på vattnet och arrangemangen runt omkring. ESK har genomfört allt på ett imponerande sätt!  Sort tack!

>> Tracking via Race QS SM IF-båt 2019

>> Fler foton från SM 2019

Seglarhälsningar Svenska IF-båtförbundet

Vi har haft 2 fina tävlingsdagar med starka vindar! Igår var det många vindvrid, idag stadigare och ytterligare lite starkare vind 8-10 m/s. Leder gör uppsalaseglaren Pontus Rosberg med besättning, på andraplats Anders Carlsson med besättning och på tredjeplats Berg & co. 

Resultaten uppdateras kontinuerligt här: http://ifboat.se/kappsegling/resultat/203-results-sws0798087201492896

Bertil Norbergs fina bilder finns på ESK´s hemsida: http://www.esksegling.se/kappsegling/smforif-bat/

Titta på seglingarna i repris här: http://raceqs.com/regattas/70986


Berg & co inför spinnakersättning. Foto Bertil Norberg.


David Sinson with crew setting spinnaker. Foto Bertil Norberg. David & Jennifer kom ända från Seattle USA, där de kappseglar sin IF-båt, för att delta i vårt mästerskap och segla mot andra IF-båtar i IF-båtens hemland. Fantastiskt roligt att segla med dem!

Första dagen på SM var en härlig seglingsdag, men svårseglad med många korta vindvrid. Ganska stark vid med vindbyar. Tre besättningar från 3 olika regioner leder, Berg från VIF, Rosberg från OIF o Carlsson från BIF. Bra seglat! Resultaten finns här: >>SM-resultat på Seglaif.se

Det är svalt väder o regn, skönt med bastu o god middag. Efter det kaffe o seglingssnack om dagens händelser på banan:) Imorgon väntas 7-15 m/s o regn, hoppas på lite mindre vind...

Länk till Race QS o seglingarna finns här: >> Race QS IF SM

Mer info o bilder finns på Ekolns hemsida >> ESK bilder från SM

4F76B4F6 1D93 4898 807A B51E31E5D71E
SM-bryggan vid Skarholmen Uppsala. Foto Martin Rundström

20190619 213320

Det är 18 anmälda båtar anmälda till årets SM på Ekoln i Uppsala. Tiina och Lasse Andersson samt Fredrik Wigelius deltog i deras planeringsmöte i går och fick de senaste uppdateringar.

Rorsmännen kommer att få information via mail om Trackingsystemet Race QS och vad man behöver tänka på i förväg. Filmer och bilder ska visas via projektor i hamnen och på en webbsida som är länkad till http://www.esksegling.se/ eller den öppna Facebooksidan https://www.facebook.com/EkolnsSegelklubb
Alla deltagare uppmanas att filma/fotografera och skicka bilder till mediakontakt Mats Rimmö 0702955380.

Besiktningsprotokollet som vi också kallar självdeklaration kommer via mail och den kan man fylla i förväg. 15 av 17 båtar har fyllt i sina matbeställningar och påminnelse har gått ut till dem som behöver fixa detta snarast. Alla frågor om anmälan kan ställas till Astrid Heed Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller via 0768257876.

ESK tömmer 10-bryggan så att alla tävlingsbåtar kan ligga på rad närmast klubbhuset. Bryggplatserna är numrerade med segelnummer. Det kommer att finnas platser för bobåtar på ESK eller USS. Husvagnar och tält kan ställas på hamnplan. Kontakter i hamnfrågor är Dag Fredriksson 0706569780 eller Patrik Jelveby 0736357911.

Domarna Jan Erik Andersson och Kjell Eriksson hälsar att de kommer att tillämpa möjlighet till medling, vilket är en enklare variant av protestförhandling. Läs mera här:

http://www.svensksegling.se/Kappsegling/ReglerDomare/AppendixTX

Vid seglingsfrågor kan ni kontakta seglingsledaren Monica Åkerlund 0730635383.

Det känns att det kommer att bli en toppen SM med så bra information och förberedelser från ESK. Ha en skön midsommarhelg och jag hoppas att vi ses på Ekoln.

>> SM 2019 anmälda båtar...

Hälsningar Tiina Andersson

Nu börjar anmälningarna till SM fyllas på, det kommer bli en fin mästerskapsvecka!

Kolla vilka som kommer >> Anmälda SM 2019 . Planerar du delta så finns mer information som vanligt på >>IF-båtförbundets hemsida. Senaste nytt för lånebåtar har Fredrik Wigelius 0768307184, ring eller SMSa honom eller kontakta någon i OIF-styrelse. Om du söker besättning eller vill delta som besättning så annonsera i >>IF-gastbanken. 

Så här härligt var det vid vårt senaste mästerskapet på ostkusten (Björkfjärden 2017) 

Seglarhälsningar OIF styrelse genom ordf Martin Rundström

 

svenskasjo josefin ssf 980x240

När du tecknar din nya försäkring i Svenska Sjö, ange IF-båtförbundet som medlemskap i båtklubb/båtsällskap.