Solen sken och i friska vindar seglade 8 IF-båtar Jungfrusundsregattan. Det var en härlig dag!

Banan var ca 15 sjömil och bäst av IF-seglarna seglade Jörgen Sandell och Ingemar Jerling i Jörgens nyafixade IF-båt som gjorde en bra start och fick bästa vinden på första länsen (vi startade med en kort kryss och sen en längre läns) och sen kom ingen IF-seglare ikapp! Det kommer ett längre reportage i nästa nummer av Medvind. Bra seglat Jörgen och Ingemar och grattis till presentkortet på 10 000 kr på Erlandssons brygga!
>> Jungfrusundsregattan länk och resultatlista 2018

Vi fick förmånen att låna förbundets fina Pryda Marie och kom till Gäddviken på fredag morgon och tömde båten innan vi stack ut och kände på båten och våra nya segel under några timmar. Allt kändes fint.

IMG 6456Joakim Axelsson, Fredrik Wåhlberg och Per Dyberg seglar Prydamari.

Svenska seglarförbundet (SSF) höll sin årliga träff  "Seglardagen" i början av året där Fredrik Wigelius representerade IF-båtförbundet. Han passade på att lämna in ett bidrag till SSF "Utmaningen" och fick denna trevliga kommentar från SSF´s kansli i mitten av april:

"Vi har glädjen att meddela att ert bidrag till ”Utmaningen 2018” blivit beviljade 10 000 kr".

Pryda plash 2018

När vi ställde ut Prydamari på Allt för sjön blev Lars Gradén intervjuad av Sjölivet podcast, ett gäng unga seglingsentusiaster!

>> Sjölivet Podcast - IF-segling Allt för sjön

sjölivet

Nu har vi haft årsmöte och valt ny styrelse! Vi har också tackat av Janne Hermelin för hans fina och långa engagemang i styrelsen. Guld IFén gick i år till Tiina och Lasse Andersson!

IF båt årsm 6
Martin Rundström delar ut Guld IFén.

banner batmassan 01 1
Välkommen till vår monter & Prydamari! Hjälp oss på båtmässan. Om du har möjlighet och lust betyder det mycket för klubben om du vill hjälpa till att bemanna montern. Anmäl dig till: Stefan Lillieborg mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. tfn: 070-580 25 48. Vi erbjuder dig entrébiljett och möjlighet att äta till bra pris i personalmatsalen.

svenskasjo josefin ssf 980x240

När du tecknar din nya försäkring i Svenska Sjö, ange IF-båtförbundet som medlemskap i båtklubb/båtsällskap.

Total posts 8287 • Total topics 1231 • Total members 1175 • Newest member Emma F