Härlig bansegling på lördagen med vindar på 6 m/s från sydväst, långa och raka banor på Trälhavet och solsken. IF-båtarna startade tillsammans med fyra Folkbåtar och det blev jämna och roliga seglingar. På lördagen låg Viola och Filiokus på samma poäng. Trevligt samvaro, bastu och middag på finaste holmen Lilla Skratten på kvällen.

20180818 163144

20180811 182858 1Grattis till medaljörerna på IF SM 2018 i Uddevalla.Spännande och jämn kamp som avgjordes i sista seglingen. Foto: Tiina Andersson

20180821 193156 1Foto: Tiina Andersson

Den 9 juni seglar vi Jungfrusundsregattan och det är en distansbana (ca 12 Nm) med start vid södra sidan av Ekerö där slagstafärjan går. Vi kommer filma IF-båtarna från luften med drönare och klippa ihop en film efteråt.

jungfrusund2Foto Stefan Petterson, Huddinge båtklubb.

Vi fick förmånen att låna förbundets fina Pryda Marie och kom till Gäddviken på fredag morgon och tömde båten innan vi stack ut och kände på båten och våra nya segel under några timmar. Allt kändes fint.

IMG 6456Joakim Axelsson, Fredrik Wåhlberg och Per Dyberg seglar Prydamari.

Svenska seglarförbundet (SSF) höll sin årliga träff  "Seglardagen" i början av året där Fredrik Wigelius representerade IF-båtförbundet. Han passade på att lämna in ett bidrag till SSF "Utmaningen" och fick denna trevliga kommentar från SSF´s kansli i mitten av april:

"Vi har glädjen att meddela att ert bidrag till ”Utmaningen 2018” blivit beviljade 10 000 kr".

Pryda plash 2018

svenskasjo josefin ssf 980x240

När du tecknar din nya försäkring i Svenska Sjö, ange IF-båtförbundet som medlemskap i båtklubb/båtsällskap.