Aprilväder fortfarande men hoppet om sköna maj är i antågande.

IMG 30431

Nu är OIF båten Pryda Mari sjösatt på Bullandö och har blivit uppgraderad både utvändigt och invändigt.

Vi hoppas på fina dagar på sjön under kommande säsong.

Välkommen till årsmöte för OIF!

Plats: Allt för sjön, Älvsjö den 14/3, klockan 10.30-12.00 i Rum M16.

Vi håller årsmöte, väljer ny styrelse, dricker kaffe och lyssnar planerna för Stockholmscupen och Prydamari.
Styrelsen delar också ut vandringspris, Roland Nilssons skärgårdstavla och GuldIFen som är några av de finaste IF-priserna att hänga på väggen under ett år!

Varmt välkommen önskar OIF styrelse! Anmäl dig till Tiina Andersson att du kommer så beställer hon också en macka till dig! 0704757285 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Årsmöteshandlingar OIF 2019

>> Verksamhetsberättelse OIF 2019

>> Ekonomisk berättelse OIF 2019

>> Balansräkning OIF 2019

>> Revisionsberättelse OIF 2019

Foto av @carlbergmedia

Seglarhälsningar OIF styrelse genom Martin Rundström ordf

Hej IF-seglare! Nu har vi drivit Prydamari 6 sommarsäsonger! Vår förbundsbåt har fått mycket publicitet och varit uppskattad både på tävling och vid sommarsegling! Vi har ställt ut Prydamari på båtmässan Allt för sjön och fått pris från Svenska seglarförbundet för vårt engagemang i att främja kappsegling med IF-båt! Testa att googla "Prydamari Swe 3149" så får du en mängd träffar på bilder, videos och artiklar bland annat den här artiklen från Search Magazine:)

>> Prydamari Search Magazine

Prydamari SM 2019
Prydamari SM 2019 i Uppsala med Dave & Jenn från Sloop Tavern Yachtclub Seattle samt Martin Rundström OIF.

Missa inte sommarens trevligaste kappsegling den 17-18 augusti på Lilla Skratten. Vi seglar kryss-läns-bana på lördagen och en kortare distans på söndagen. Alla är välkomna, nybörjare och erfarna seglare. Vi tillåter även SRS shorthanded (om max 2 i besättningen). Förutom segling blir det after sail med korvgrillning, regattamiddag och massor av mingel och trevligt umgänge med likasinnade! Gäddisregattan ingår i IF-Stockholmscupen.

Se inbjudan och anmälan finns på Segelsällskapet Gäddvikens hemsida
>> SSG Gäddisregattan inbjudan 2019

Hjälp gärna till att sprida den här inbjudan. Varmt välkomna! Frågor besvaras av: Janne Jäberg 0764-13 62 20 eller Mats Byström 0705-15 53 36

Vi har haft 2 fina tävlingsdagar med starka vindar! Igår var det många vindvrid, idag stadigare och ytterligare lite starkare vind 8-10 m/s.

Berg & co inför spinnakersättning. Foto Bertil Norberg.

Leder gör uppsalaseglaren Pontus Rosberg med besättning, på andraplats Anders Carlsson med besättning och på tredjeplats Berg & co.

Första dagen på SM var en härlig seglingsdag, men svårseglad med många korta vindvrid. Ganska stark vid med vindbyar. Tre besättningar från 3 olika regioner leder, Berg från VIF, Rosberg från OIF o Carlsson från BIF. Bra seglat! Resultaten finns här: >>SM-resultat på Seglaif.se

Det är svalt väder o regn, skönt med bastu o god middag. Efter det kaffe o seglingssnack om dagens händelser på banan:) Imorgon väntas 7-15 m/s o regn, hoppas på lite mindre vind...

Länk till Race QS o seglingarna finns här: >> Race QS IF SM

Mer info o bilder finns på Ekolns hemsida >> ESK bilder från SM

4F76B4F6 1D93 4898 807A B51E31E5D71E
SM-bryggan vid Skarholmen Uppsala. Foto Martin Rundström

svenskasjo josefin ssf 980x240

När du tecknar din nya försäkring i Svenska Sjö, ange IF-båtförbundet som medlemskap i båtklubb/båtsällskap.