VIF har haft ännu ett styrelsemöte, denna gång på zoom, och allt lutar åt att ett helt coronasäkert tvådagars SM 2020 (utan arrangemang på land) kan hållas i Långedrag 7-8 eller 8-9 augusti 2020! Ännu behöver några formella detaljer bli helt klara, men det ser lovande ut! Så slipa på er taktik och öva snabba gippar! Hoppas vi ses på lagom avstånd i augusti!

SM kan inte hållas på Björkö som planerat i år, däremot utreder VIF möjligheten att arrangera ett enklare, helt coronasäkert SM-arrangemang i närbelägen större hamn enligt Svenska Seglarförbundets rekommendationer. Rorsmansmöte och aftersail kan isåfall ske över hemsidan och seglarna får ordna mat själva etc. Men vi kan segla entyp!!, vi kan hålla kulturen och kunskapsöverföringen till nya seglare uppe, vi kan ses på sjön och vinka lite till varandra. Vi kan isåfall använda gps-tracking, G-drive dokument för resultat och IF-Forum och Facebook för bryggsnack Det skulle ändå bli lärorikt och roligt. På banan skulle vi inte vara fler än Svenska Seglarförbundet i samråd med Folkhälsomyndigheterna utlovat. Även om vi blir färre än vanligt kommer vi behålla SM-status för 2021 efter beslut av SSF. VIF återkommer snarast (inom några dagar) med besked om ett enkelt SM 2020 ändå kan hållas.

Här bjuder Johan Hebbe på en skön IF-bild från Vinga.

vinga

Bildtext: Vår fina Gorm, 1265, med Vinga skymtandes i horisonten.

Pga coronarisken skjuts IF-SM högst sannolikt upp till 2021. Slutgiltigt besked kommer imorgon kväll efter VIF hållit styrelsemöte.

Så trimma in era båtar nu i sommar så ses vi på ett extra stort IF-SM 2021 på Björkö! Då fyller förbundet också 50 år så vi kommer ha extra pådrag.

Tips: Tjörn Runt 15 augusti 2020 kommer att bli av, vi ordnar IF-träff före och efter. Vi kommer troligen att ordna ett kappseglingsträningsläger innan Tjörn Runt. Lokala aktivititer fortsätter som vanligt, se kalender.

Ett till tips är att ladda ner appen RaceQ (gratis) och logga era seglings gps-track både på cruising och kappsegling. Det är mycket roligt att titta på efteråt, som en dagbok. Dessutom ser man fart och höjd och vägval.

Ha en fin IF-sommar!

Start Nordön Race 2020

Nu blir det fart på entypsseglingarna igen! I Långdrag drar det ihop sig till 5-6 startande IFar varje tisdag i vår! Och på KMS Nordön (nära Marstrand) kommer minst tre snabba IFar att starta och öva ihop. Även utanför Nacka Strand i Stockholm tänker man dra igång med flera IFar och bland annat OIF-förbundets egen båt ''Proud Mary'' som amerikanerna kallar den. Och överallt i landet seglar IFar SRS lokalt i klubbarna. Alla är välkomna att hänga på tisdagseglingar, med eller utan båt, kontakta din närmasta styrelsemedlem om du vill ha hjälp med något för att komma igång. Det blir alltid lite IF-brygghäng och utbyte av trimfix och bullar före och efter racen. Bästa kappseglingskursen är att kappsegla! Gå med i din närmsta båtklubb och segla SRS eller kom till oss och segla om du bor inom räckhåll!

VÅRSERIEN KMS Nordön 2020: 8 st seglingar 5/5 (Distans), 12/5 (Bana), 19/5 (Bana), 26/5 (Distans), 2/6 (Bana), 9/6 (Bana), 14/6 (Nordön Race, start 13:00), 16/6 (Distans) http://kmsnordon.se/klubben/tavling/

KarinoEllenSM2017Foto: Tord Örnelund

THE INTERNATIONAL REGATTA IS POSTPONED UNTIL NEXT YEAR DUE TO CORONA RESTRICTIONS. THIS INFORMATION WILL BE UPDATED WHEN THE VENUE IS SET FOR 2021: This social and competitive IF-Boat sailing event will be held in St. Mawes, Cornwall, UK from 10 to 12 September 2020 with twelve teams from six nations.  The focus of regatta is on fun rather than overly serious competition and will be held on 11/12 September with a tune-up race day on 10 Sep.  We look forward to welcoming a cross-section of IF-Boat sailors and their families and friends from across Europe to join in the fun in Cornwall, with an exchange of IF-Boat tactics and stories from and for everyone with seminars, GPS-tracking and cosy after-sail events planned to make the event both fun and a good learning opportunity for new and experienced IF-sailors alike.

stmawes

svenskasjo josefin ssf 980x240

När du tecknar din nya försäkring i Svenska Sjö, ange IF-båtförbundet som medlemskap i båtklubb/båtsällskap.